Ultralydsscanning

Ultralydsscanning bruges på Nordre Dyrehospital til mange formål bl.a. ved drægtighed (graviditet). Det er en hurtig og sikker måde at undersøge hunde og katte på og det kræver sjældent bedøvelse. Mange sygdomme kan diagnosticeres ved ultralydsscanning som er uden risiko for dyr og mennesker.


Ultralyd

Ultralydsscanning bruges primært til undersøgelse af organerne i bughulen, men er også en vigtig del ved drægtighed. Man kan scanne, lever, milt, nyrer, bugspytkirtlen, blæren m.m. Man kan også bruge scanningen til at udtaget nåleprøver fra organerne til mikroskopisk undersøgelse. Når man skanner organerne kan man bl.a. se kræftknuder, urinvejssten, infektionstilstande og cyster.

​Ultralydscanning og drægtighed

I forbindelse med drægtighed og fødsel(link) kan ultralydsscanning bruges til mange formål. Ved uønsket parring kan man bestemme om tæven overhovedet er blevet drægtig og ud fra dette beslutte om abort ønskes. Man kan også bruge undersøgelsen til at bestemme antallet af hvalpe inden fødsel og om der er noget galt hvis man f.eks. ikke mærker liv. 

Sikkerhed ved ultralyd

Ultralyd er en risikofri undersøgelsesmetode hvor lydbølger sendes gennem dyret og reflekteres tilbage på forskellig vis alt efter organernes beskaffenhed. Disse bølger bliver så elektronisk omdannet til grålige nuancer og det giver os det billede som ses på skærmen. Hverken for dyr eller mennesker er der risiko ved scanningen så der kræves ingen speciel udstyr.

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Nordre Dyrehospital ApS

Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk