​Udlandsrejse​

Husk rabiesvaccination og dyrepas hvis du skal ud at rejse – Nye regler fra 13/1 2012.

Når du rejser med hunde, katte eller fritter er der en masse regler, som du skal være opmærksom på. Det er fordi disse dyr kan overføre rabies (hundegalskab), som er en zoonose, der også kan smitte til mennesker.

ID-mærkning

Hunde, katte og fritter skal id-mærkes enten med en mikrochip eller en letlæselig tatovering. Vær opmærksom på, at fra 3. juli 2011 vil kun en mikrochip betragtes som en gyldig id-mærkning ved rejser indenfor EU og til EU (Danmark) fra tredjelande. Dvs. det gælder alle dyr der id-mærkes efter 3. juli 2011. Hunde og katte der er mærket med en letlæselig tatovering før 3. juli 2011, anses stadig for at være lovligt mærkede. Tatoveringer lavet efter 3. juli 2011, anses dermed som ugyldig id i forbindelse med rejse.

Dyrepas og rabiesvaccination

Foruden ID-mærkningen, skal dyret have det blå EU dyrepas til selskabsdyr. Dyrepasset udstedes hos os, og er kun gyldigt, hvis det fremgår, at dyret er vaccineret mod rabies (hundegalskab), og dyrlægen har underskrevet og stemplet det. Derudover skal dyrets ID nummer fremgå af passet.

Gyldig rabiesvaccination

Vaccinationen skal være foretaget mindst 21 dage før afrejsen. Har dyret allerede en rabiesvaccination, og er den stadig gyldig, behøver man ikke at vaccinere dyret på ny. Ved rettidig revaccination kan man rejse straks. Hvor længe en rabiesvaccination er gyldig afhænger af vaccineproducentens anvisninger. På Nordre Dyrehospital anvender vi Nobivacc Rabies vaccine. Producenten af Nobivacc Rabies vaccine anbefaler, at revaccination foretages hvert 3. år

Rejse til Norge

Hunde og katte, der skal til Norge, skal ormebehandles mod bændelorm (Echinococcus spp.) af en dyrlæge ved brug af et præparat, der indeholder praziquantel. Da reglerne har ændret sig meget omkring tidspunktet for indgivelse af ormekuren, i løbet af de sidste par år, vil vi henvise til fødevarer styrelsen hjemmesiden:

Kravet om blodprøve i forbindelse med rabiesvaccinen er bortfaldet pr. 13/1 2012.​

Rejse til Sverige og England og Bornholm

Ovennævnte lande er efter 13/1 2012 omfattet af gældende regler for resten af EU landene. Dvs at krav om blodprøver og ormekur bortfalder.

Vær opmærksom på at transit-regelen til Bornholm, som var en undtagelsesregel mht rabiesvaccination, bortfalder. Dyr der efter 13/1 2012 skal til Bornholm via Sverige, skal opfylde ovenstående krav om indrejse til EU land.

Reglerne kan hurtigt ændre sig

Det er vigtigt at følge Fødevarestyrelsens hjemmeside, da ændringer i krav og regler kan ændres hurtigt. 

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Nordre Dyrehospital ApS

Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk