Bedøvelse og operation

Når dyr bedøves i forbindelse med operation følger dyrlægen en række faste procedurer for at sikre et sikkert og problemfrit forløb. Dyret overvåges hele vejen både af dyrlægen, veterinærsygeplejersken og via et avanceret overvågningsapparat.

Husk faste før bedøvelsen

Når et dyr skal bedøves til operation skal det være fastende, pga. risikoen for opkast. Mad må ikke være tilgængeligt indenfor 12 timer før mødetiden på hospitalet men dyret skal dog altid have adgang til frisk vand. Dyret bliver umiddelbart før operationen checket af dyrlægen for at sikre at kredsløbet fungerer normalt. Derudover anbefaler vi altid en blodprøve før en bedøvelse for at sikre sig en normal blodcellefunktion samt lever- og nyrefunktion. 

Bedøvelsen

Hunden/katten får først en beroligende sprøjte. Dette hjælper med at give en bedre bedøvelse og sikrer en behageligere opvågning. Når dyret bedøves sker det med en indsprøjtning via et venekateter og når den fulde dybde er indtruffet lægger man en gummislange i halsen og fortsætter bedøvelsen med brug af en gas (iso- eller sevofluran) og rent ilt.


​Overvågning under operationen

Dyret får væske (iv-drop) direkte i blodåren under operationen for at opretholde et normalt blodtryk. Dyrlægen har en veterinærsygeplejerske til at holde ekstra øje under operationen og et overvågningsapparat er tilkoblet dyret. Overvågningsapparatet måler bl.a. blodtrykket, pulsen, mængden af ilt i blodet og EKG (elektrokardiogram).

Efter operationen

Under opvågningen placeres dyret varmt og blødt i et opvågningsbur hvor det observeres. Det er vigtigt med fred og ro, så opvågningen kan blive så behagelig som muligt. Dyret udleveres til ejeren den samme eller den efterfølgende dag, alt afhængig af dyrlægens vurdering. Ejeren får gode råd om det videre forløb, der omhandler videre pasning i hjemmet og har også mulighed for at få svar på sine spørgsmål. Desuden aftales et evt. kontrolbesøg.

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk