VETERINÆRSYGEPLEJERSKE PÅ NORDRE DYREHOSPITAL

​PÅ NORDRE DYREHOSPITAL I LYSTRUP HAR VETERINÆRSYGEPLEJERSKERNE EN VIFTE AF VARIEREDE OPGAVER, SOM DE VARETAGER EFTER BEDSTE EVNE.


På Nordre dyrehospital Lystrup findes nogle meget dygtige veterinærsygeplejersker, der i hverdagen varetager alle de opgaver, veterinærsygeplejersker er uddannede til. Opgaverne er mange og meget forskelligartede, hvilket gør dagene spændende og forskellige.

Dagen begynder med at modtage patienter til indlæggelse eller anden behandling, sørge for at de får en dejlig blød seng at hvile i og gøre dem trygge ved opholdet, aftale hjemgang med ejeren og sørge for at alle data er i computeren – det være sig kontaktoplysninger på ejeren, alder på patienten og lignende.

Telefonerne skal passes, her modtages tidsbestilling, diverse spørgsmål om dyrets ve og vel, fodring og meget andet.

De patienter, der har konsultationstider ved dyrlægerne fra morgenen, skal selvfølgelig modtages, og der skal sørges for frisk kaffe i venteværelset - og selvfølgelig et smil og en godbid!

Klokken 9.30 afholdes der morgenmøde. Her gennemgås journalerne på alle de indlagte patienter, som er blevet tjekket af dyrlægerne om morgenen, samt de patienter der er indlagt om morgenen - det kan være til tandrens, operation, røntgen, scanning eller medicinsk behandling.

På morgenmødet planlægges dagsprogrammet, og det bestemmes hvilke patienter, der skal behandles af hvilke dyrlæger, og hvilken sygeplejerske der skal tilknyttes.

En veterinærsygeplejerske er uddannet og autoriseret til at varetage opgaver som blodprøvetagning, pålægning af bandager, laboratorieundersøgelser, tandrensninger, indsprøjtninger, bedøvelse og overvågning af narkosen. Sygeplejerskerne på Nordre dyrehospital har alle modtaget efteruddannelse i disse opgaver, og de varetages i samarbejde med dyrlægen.

PÅ NORDRE DYREHOSPITAL I LYSTRUP VARETAGER VETERINÆRSYGEPLEJERSKERNE ALT FRA MODTAGELSE AF PATIENTER, OVER BLODPRØVETAGNING TIL AJOURFØRING AF PATIENTJOURNALER.

OPERATIONSPROGRAM

Når morgenmødet er slut, starter operationsprogrammet, og de fleste af patienterne har, inden morgenmødet, fået taget blodprøver og fået en forbedøvelse, så de er klar til behandling.

Veterinærsygeplejersken klargør patienterne til de forskellige undersøgelser og hjælper dyrlægen under undersøgelserne/behandlingerne, og sørger for at dyrlægen har det nødvendige udstyr indenforrækkevidde. Når operationsprogrammet er slut skal patienterne overvåges under opvågningen. Derefter skalinstrumenter og inventar rengøres og steriliseres.​


Under dyrlægens telefontid, sørger sygeplejerskerne for at sortere posten, og få de nyankomne laboratoriesvar videresendt til dyrlægen. De får de nyudtagne prøver pakket og sent af sted til de forskellige laboratorier, opdateret klinikkens Facebook side – det kan være med eksempelvis efterlysninger af bortkomne dyr eller nyheder.

Der skal også bestilles varer hjem; medicin fra apoteket, kosttilskud, plejemidler og foder, legetøj, seler og liner til butikken.

Derudover er der vores eget laboratorium, hvor sygeplejerskerne står for undersøgelse af urin, blod og afføringsprøver. Her undersøges prøverne i mikroskopet og i vores analyseapparater, efter dyrlægens anvisninger.

Uddannelsen til veterinærsygeplejerske er en godt tre år lang uddannelse, som er kombineret af praktik og skoleophold. Det er et eftertragtet job, og der er rift om de få praktikpladser, der findes.

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Nordre Dyrehospital ApS

Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk