SUKKERSYGE HOS HUNDE

LIGESOM MENNESKER KAN HUNDE OGSÅ FÅ SUKKERSYGE. DYRLÆGE ANETTE MUNCH ANDERSEN FRA NORDRE DYREHOSPITAL I LYSTRUP SKRIVER OM SYMPTOMER PÅ OG EVENTUEL BEHANDLING AF SYGDOMMEN

Kære Brevkasse,

Jeg kunne godt tænke mig at vide, om en hund kan få sukkersyge. Min hund er nemlig begyndt at drikke rigtig meget, og hun er måske også blevet mere træt.

Min onkel, der selv har sukkersyge, siger, at det er det, den fejler - kan det passe? Min hund er en labradortæve på ni år.

Med venlig hilsen Krebsen

Kære Krebs,

Ja, en hund kan godt få sukkersyge, og vi ser flere tilfælde på klinikken om året. Hvis din hund er begyndt at drikke mere, end den plejer, er det ofte et tegn på, at der er noget i kroppen, der er forandret.

Øget drikkelyst er et symptom, som vi dyrlæger tager meget alvorligt, og det kræver bestemt en undersøgelse. Det kan være tegn på sukkersyge, men det kan også være et tegn på andre lidelser. Det ses blandt andet ved nyre- og lever-lidelser, ved livmoderbetændelse, forskellige stofskifte lidelser og ved visse betændelsestilstande. Det kan selvfølgelig også ses ved noget så banalt som et foderskifte, hvor det nye foder måske er lidt mere saltholdigt eller indeholder knap så meget væske og derved øger tørsten.

Nu spørger du specifikt til sukkersyge, og hvis det er den sygdom, der er tale om, kan den godt behandles. Hunde kan få insulin, ligesom man giver mennesker. Det er meget nemt, og gives morgen og aften i forbindelse med fodring. Man kan få en lille pen med nål på spidsen, så hunden næsten ikke mærker, når den bliver stukket. Det kræver selvfølgelig også, at hunden spiser en speciel diæt, som kan købes hos dyrlægen. Det er også meget vigtigt, at hunden lever med en regelmæssighed i hverdagen med hensyn til fodring, medicinering og gåture. Derudover skal man løbende kontrollere blodsukkerniveauet, så insulinmængden kan justeres, hvis der er behov for det, så hunden præcist får den mængde, den skal have.

En ubehandlet sukkersyge kan blive meget alvorlig og skade både organer og øjne, og det er derfor vigtigt, at få undersøgt hunden, så snart man observerer symptomer som for eksempel øget drikkelyst.


Håber dette var et tilfredsstillende svar på dit spørgsmål.
Med venlig hilsen dyrlæge Anette Munch Andersen.​

​Har din hund fået sukkersyge, kan den behandles med insulin indsprøjtninger - præcis som mennesker.

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk