SKAL KANINER INDENFOR OM VINTEREN?

TO PIGER SPØRGER DYRLÆGEN, OM DE SKAL TAGE DERES KANIN INDENFOR, NU HVOR DET ER BEGYNDT AT BLIVE KOLDT.Hej Dyrlæger,

Vi har anskaffet os en kanin her i sommerferien, som indtil nu har gået ude i et bur i haven. Nu synes vi, det begynder at blive lidt koldt! Skal vi tage den indenfor?«

Med venlig hilsen Sofie og Anja.


Kære Sofie og Anja,

Det er bestemt ikke nødvendigt at tage jeres kanin indenfor. Faktisk trives kaniner bedst ved lidt køligere temperaturer. De kan let fungere ned til minus 10 grader, hvis bare de har læ og en varm hule at krybe ind i. Kaniner tåler dårligt over 20 graders varme og kan derfor godt få det svært på varme sommerdage.

Hvis jeres kanin har gået ude siden sommer, har den langsomt vænnet sig til kulden og er begyndt at sætte pels derefter og vil derfor ikke have nogen problemer med at blive ude i vinter. Der, hvor det kan være vanskeligt, er, hvis kaninen er vant til at opholde sig i varmen og pludselig kommer ud i kulden. Da vil den have svært ved at holde varmen, da pelsen ikke vil være tilstrækkelig tyk, og kaninen kan derfor komme til at fryse. Som nævnt, er det vigtigt med læ - find et sted, hvor det ikke blæser eller trækker for meget, og sørg for, at der i buret er en kasse foret med halm, som den kan krybe ind og varme sig i.


Jeg bliver lige nødt til at tilføje, at kaniner jo er flokdyr og har det meget vanskeligt med at leve alene. Selvom I er der til at snakke med den, er det utrolig mange timer, den skal tilbringe alene. Tænk over, at det kunne være fornuftigt at anskaffe en ven til jeres kanin. En unge vil normalt blive modtaget uden problemer. Hav desuden gerne en af hvert køn. Det er meget simpelt at få sin han-kanin kastreret hos dyrlægen, så I undgår unger.

Håber det var et svar, I kunne bruge!


Med venlig hilsen dyrlæge

Anette Munch Andersen, Nordre Dyrehospital.​

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk