PINDE ER IKKE USKYLDIGT LEGETØJ

PAS PÅ MED AT KASTE PINDE TIL DIN HUND. DET SLIDER HÅRDT PÅ HUNDENS TÆNDER OG KAN GIVE SPLINTER I MUNDEN.


Sådan lyder rådet fra dyrlæge Anette Munch Andersen fra Ndr. Dyrehospital i Lystrup
Det er fristende at kaste pinde til hunden på gåturen, men lad være. Det slider hårdt på tænderne, og det kan være farligt.
Det er altid en fornøjelse, at se hunden spæne af sted efter den pind, man lige har kastet. De griber den nogle gange i luften, andre gange samles den op i fuld fart på vej videre. Det er præcis i disse situationer, det kan gå galt. Vi ser desværre mange tilfælde på klinikken, hvor pinden er kommet på tværs i munden, er gået ind i halsen eller på anden vis har forvoldt skade på hunden.

Når pinden så er grebet, og legen er overstået, bærer hunden gerne rundt med den i munden, hvilket - sammen med blandt andet tennisbolde - slider mere på tænderne, end man skulle tro. Derfor kan mange års bæren rundt på pinde og bolde sætte sine spor på tænderne

Når hunden så er kommet hjem fra turen, tilfreds med sit trofæ - pinden -, så er faren desværre ikke overstået. Den skal nemlig ofte gnaves i stumper og stykker, hvilket giver stor risiko for diverse splinter i mundhulen. Disse splinter kan enten umiddelbart give anledning til irritation, der kan forårsage betændelse og ømhed. Værre endnu er, hvis splinterne ubemærket vandrer rundt i kroppen. Her kan de, op til flere år efter, lave en vældig ballade og skal ofte opereres ud.

Så pas på; pinden er ikke så uskyldigt et naturlegetøj, som man skulle tro.

Go’ sommer!

Venlig hilsen dyrlæge Anette Munch Andersen

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk