PAS PÅ ALGER, NÅR HUNDEN BADER I SØ OG HAV


Blågrønne alger kan efter varme perioder findes i søer og i havvand og er farlige for hunde at drikke.


Hej Brevkasse

Jeg har et spørgsmål vedr. badning med min hund. Jeg har hørt, at man ikke skal bade med sin hund i søer, er det rigtigt og hvorfor?

Med venlig hilsen den anonyme hundeejerKære hundeejer

Der kan være visse risici forbundet med badning i søer og åer, hvor vandet ofte er mere stillestående.

Vandet kan ofte være bakterieholdigt og derved udgøre en forureningskilde, som kan give infektioner i hud og øre. Det vil derfor være en god ide at skylle hunden med haveslangen efter et bad i søvand. Man skal specielt være opmærksom på de langhårede hunderacer, hvor der virkelig kan blive varmt under pelsen. Den øgede fugtighed og varme, er specielt potenserende for bakterievækst og kan derfor give anledning til de såkaldte »hotspot«, som er en akut fugtig hudbetændelse.

Blågrønne alger kan ligeledes findes i søerne efter en periode med meget varmt vejr. Disse alger kan dog også forekomme i havvand. Algerne er meget farlige og kan, hvis hunden drikker vandet, være årsag til alvorlige forgiftninger med høj risiko for dødelig udgang. Lad derfor aldrig din hund drikke af vandet, hvor der er risiko for forekomst af disse alger. Sø og å-vand kan, hvis hunden drikker det, desuden også give dårlig mave, og det er derfor en god ide altid at sørge for, at hunden ikke drikker vandet.

Vand i ørerne kan også give anledning til en øregangsinfektion!

Det kan være, at det er disse ting, der bliver tænkt på, når folk har frarådet dig at bade med din hund i søvand. Jeg er selv ejer af en vandglad labrador, og jeg må indrømme, at hun får lov at opleve glæden ved at bade, når vi er på tur – men det er ikke ligegyldigt, hvilket vand hun får lov at komme i. Så lav din egen vurdering fra gang til gang og tænk over nogle af de , jeg har beskrevet ovenfor.


Med venlig hilsen

Dyrlæge Anette Munch Andersen

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk