NYE REGLER OM CHIPMÆRKNING

FRA 3. JULI SKAL ALLE HUNDE OG KATTE, DER SKAL MED UD OG REJSE I EU, OG SOM IKKE ER ID-MÆRKET, MIKROCHIPPES. DER ER DOG UNDTAGELSER

Hunde og katte har længe skulle id-mærkes enten med en mikrochip eller en letlæselig tatovering, når de rejser indenfor EU og til EU (Danmark) fra tredjelande. Derudover stilles der krav til rabiesvaccination, og for enkelte lande også blodprøve og ormekur.

Men fra 3. juli 2011 vil kun en mikrochip betragtes som en gyldig id-mærkning, når man skal ud og rejse med de firbenede. Det vil sige, at alle hunde og katte som skal med ud og rejse, og som endnu ikke er id-mærket, fra 3. juli skal mikrochippes, ellers kan der ikke udstedes et EU-pas til dem. Bemærk dog undtagelsen for de hunde og katte, der allerede er mærket eller har et pas:

1: Hunde og katte, der har en letlæselig tatovering, som er foretaget før 3. juli 2011, vil efter EU reglerne betragtes som lovligt id-mærket, hvorfor de godt kan få udstedt pas.

2: De dyr, der før 3. juli 2011 allerede har et gyldigt pas, uanset deres id-mærkning, kan fortsat rejse inden for EU og til EU (Danmark) fra tredjelande, som de hidtil har gjort.

Dog anbefaler Fødevarestyrelsen, at ejeren til et dyr, der ikke har en letlæselig tatovering, får dyret mikrochippet. Kravet til id-mærkning gælder både ved rejser indenfor EU, til og fra lande med EU-vilkår, samt ved indførsel til EU fra tredjelande. Endelig stiller en lang række tredjelande krav om id-mærket ved indførsel af hunde og katte.

Se mere om rejse med hunde og katte på Fødevarestyrelsens hjemmeside: Her

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk