Leptospirose

Der har for nyligt været tilfælde af leptospirose i Danmark, også kaldet rottesyge eller Weils Syge.

Leptospirose er en bakteriel infektion, der findes hos mange dyrearter i hele verden, men særligt mus og rotter er ansvarlige for smitte til deres omgivelser via deres urin, der forurener vådområder og selvfølgelig kloakker og tilsvarende uhygiejniske områder. Ind imellem spredes smitte herfra ved kraftige regnskyl og vores dyr optager typisk smitten ved at drikke af stillestående forurenet vand fra fx vandpytter, mens mennesker også smittes via sår i huden. En inficeret hund kan smitte mennesker, dvs at leptospirose er en såkaldt zoonose. Fælles for både hunde og mennesker er, at vi får påvirkning af lever- og nyrefunktion, gulsot, evt lungebetændelse og øget blødningstendens.

Infektionen kan behandles, men er meget alvorlig og kan være livstruende. Derfor er det meget vigtigt at sørge for at vaccinere vores hunde mod leptospirose, hvilket er en fast del af vaccinationsprogrammet på Nordre Dyrehospital. Vi vurderer at den er relevant for alle hunde uanset størrelse, alder og brug.

Hvis du har spørgsmål til leptospirose eller de øvrige dele af vaccinationsprogrammet, så ring endelig og få en snak med os.

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Nordre Dyrehospital ApS

Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk