KENNELHOSTE​

MANGE HUNDE FÅR KENNELHOSTE HVERT ÅR. HELDIGVIS ER DER TALE OM EN LUFTBÅREN VIRUS, MAN KAN VACCINERE IMOD.​

Kære Brevkasse,

Min hund hoster - det er kommet pludseligt, og den hoster næsten til den kaster op. Kan det være kennelhoste. Og i givet fald skal jeg gå til dyrlægen med det?

Med venlig hilsen Ole J.N.

Kære Ole,

Mange hunde får kennelhoste hvert år. Det er en luftbåret virus, der smitter nemt hundene i mellem. Selve sygdommen er en kombination af flere vira og bakterier. Det udløser en til tider voldsom hoste, nogle gange med slimdannelse. Man kan opleve, at hunden hoster så meget, at brækrefleksen udløses, og hunden kaster op. Der kan opleves feber, og hundene kan blive nedstemte.

Kennelhoste hos hunde

Kennelhoste kan være meget ubehagelig for hunden og i værste fald sætte sig til en lungebetændelse. Så er hunden meget påvirket af hosten, er det en god idé at søge dyrlæge.

Man kan vaccinere mod kennelhoste, og der er kommet en tillægsvaccine, som gives i form af væske i næseslimhinden. Denne vaccine skulle have en varighed, der er længere, end den der findes i kombi-vaccinen (den årlige vaccine). Det er som med vores influenza vaccine, at man godt kan udvikle sygdommen, selvom man er vaccineret - dog udvikles denne sjældent så voldsomt og er her ofte selvregulerende.

Det er meget sandsynligt, at det er kennelhoste, din hund døjer med. Dog skal det siges, at der er mange faktorer, der kan udløse hoste. Hvis hunden er påvirket af hosten, eller det står på over længere tid, anbefaler vi, at du søger dyrlæge. Selv om det »bare« er kennelhoste, kan denne tilstand være særdeles ubehagelig for hunden og i værste fald sætte sig til en lungebetændelse. Ved behandling hos dyrlægen forkortes sygdomsperioden - hvilket kan være rart for både hund og ejer :-)

Med venlig hilsen

Anette Munch Andersen.

​​

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Nordre Dyrehospital ApS

Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk