​HOLD DIN HUND VARM

FRYSER DIN HUND HER I DEN KOLDE TID, KAN DET HAVE FLERE FORSKELLIGE FORKLARINGER. ANETTE MUNCH ANDERSEN, DYRLÆGE PÅ NORDRE DYREHOSPITAL, FORESLÅR AT KØBE ET DÆKKEN TIL HUNDEN.Kære Brevkasse,

Vi har en hund, og når vi går tur med ham, er det som om, han fryser. Når vi kommer hjem fra gåturen, skynder han sig også straks ind og putter sig, hvor der er varmt.

Sagen er den, at det er en labrador blanding - altså en stor hund. Vi ved ikke, om pelsen er specielt tynd eller normal. Men vi føler, det er lidt forkert at gi’ en stor hanhund tøj på. Hvad er jeres mening?

Med venlig hilsen den anonymeKære Hundeejer,

Jeg synes, det er et meget relevant spørgsmål, du kommer med. Hunde kan godt fryse, og det er jer hundeejere, der bedst kan vurdere, om de fryser eller ej, da I kender hunden og dens normale opførsel bedst. Størrelsen på hunden har nødvendigvis ikke noget at gøre med, om den kan holde varmen, når det er koldt.

Der kan være forskellige årsager til, at hunden ikke kan holde varmen om vinteren. Pelskvaliteten, som du selv er inde på, spiller selvfølgelig en væsentlig rolle. Der kan være bestemte racer, fodringsforhold, sygdomme eller hormonelle forandringer, der gør, at pelsen ikke er så tyk, eller at der ikke dannes tilstrækkelig underuld til, at hunden kan holde varmen. En anden årsag kan være, at hunden er så lille, at kroppen kommer i kontakt med underlaget, og det resulterer i, at sne eller vådt græs gør pelsen våd og huden kold. Dette er selvfølgelig ikke tilfældet hos jer.

​Fryser din hund, kan et lunt dækken være en god løsning - uanset om der er tale om en stor eller lille hunderace.Hvis du har en fornemmelse af, at din hund fryser, så er jeg sikker på, at den gør. Derfor synes jeg, det vil være en god ide at afhjælpe problemet med et dækken. Jeg bemærker, du omtaler det som »tøj« og fornemmer, »tøj« i den her sammenhæng for dig er et negativt ladet ord. Vi er enige om, at der selvfølgelig er grænser for, hvor meget dyrene skal menneskeliggøres. Men jeg synes ikke, et dækken til en hund, der fryser, kan betegnes som »tøj«.

Mit råd vil derfor være, at I skal gå ud og købe et dækken til jeres hund, som den kan have på, når det er koldt. Det er en god ide at vælge et vandafvisende dækken med masser af reflekser på - I kan sikkert finde et passende et hos jeres dyrlæge eller hos dyrehandleren. Det kan anbefales at tage hunden med, så den kan prøve det på, og I med det samme kan se, om det sidder rigtigt, inden I køber det.


Med venlig hilsen

Anette Munch Andersen, dyrlæge på Nordre Dyrehospital Lystrup

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Nordre Dyrehospital ApS

Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk