FØR DU KØBER KILLING

DER ER MANGE TING, MAN BØR OVERVEJE, FØR MAN ANSKAFFER SIG EN KATTEKILLING. DYRLÆGE PÅ NORDRE DYREHOSPITAL I LYSTRUP, ANETTE MUNCH ANDERSEN, LISTER DE VIGTIGSTE HER


Det er højsæson for kattekillinger, og der er mange at vælge imellem, hvis man har besluttet sig for at skal have sådan en lille størrelse i hjemmet.

Således er her lige et par ting at overveje i forbindelse med anskaffelse af kat.

For det første skal det fastslås, at killinger ifølge dyreværnsloven skal være 12 uger, når de tages fra moderen. Der er en grund til, at man lovpligtigt har fastsat denne alder, som det optimale tidspunkt for killingen at flytte hjemmefra, og det skal respekteres. Det hænger sammen med, hvornår killingen psykisk og socialt er klar til at stå på egne ben og undvære sin mor og sine søskende.

Husk at vælge en sund killing; den skal være glad og livlig, ikke have flåd fra øjne eller næse, afføringen skal være fin, fast og den skal være fin velnæret og ikke tynd med strittende pels.

Lad være at vælge en kat, der er sky og viser ubehag ved at blive holdt og kælet, det kan være tegn på manglende socialisering og kan følge katten i voksentilværelsen.

Sørg for at katten har fået ormekur, og at den får sine basisvacciner når den er 12 og 16 uger.

Derudover skal man tænke over, at katten jo bliver kønsmoden, når den er cirka 6-7 måneder gammel. Vælger man en hunkat, skal man overveje, om man på et tidspunkt skal have killinger. Hvis man ikke ønsker killinger, skal der tages forbehold, inden hunkatten starter løbetid. Mange katteejere ønsker p-piller som første prioritet, men det er bestemt ikke den bedste løsning. P-piller øger risikoen for brystkræft og livmoderbetændelse og er ikke en holdbar permanent løsning. Her vil sterilisation være at foretrække.

Vælger man en hankat, er kastration den eneste rigtige løsning. Man slipper for at han strinter inden døre, man minimerer slagsmål betydeligt, og derved har man et ansvar overfor andre katteejere til at få hankatten kastreret.

Så selvom killingen er gratis, skal man lige overveje, de udgifter der følger med anskaffelsen af en lille kat ;o)

Rigtig god fornøjelse!

Med venlig hilsen

Anette Munch Andersen,

dyrlæge Nordre Dyrehospital​

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk