BYLD ÅRSAG TIL SLØJHED HOS LABRADOR

SENIOR-LABRADOREN KALLE BLEV INDLAGT AKUT PÅ NDR. DYREHOSPITAL MED HÆVET OG STIFT FORBEN - HAN KUNNE NÆSTEN IKKE GÅ. ÅRSAGEN VISTE SIG AT VÆRE EN BYLD OG EN VOLDSOM VÆSKEANSAMLING I BENET.


Kalle er en ældre labrador på ca. 11 år, som på sine ældre dage har udviklet gigt og får medicin herfor.

Men en morgen er han alment sløj og vil ikke rigtig spise. Han er i forvejen lidt dårlig til bens, så han ligger mest ned og sover de efterfølgende dage. Nogle dage senere kan han slet ikke rejse sig, og det ene forben er meget hævet omkring albuen og herunder. Kalles ejere skynder sig til Nordre Dyrehospital med ham, hvor han bliver indlagt.

Kalle er meget øm og hævet i sit forben, og vi er bekymret for, om der er noget brækket, noget gået af led eller om der sidder kræft i benet. Kalle får først taget en blodprøve, som heldigvis er helt normal. Faktisk er den meget fin for en hund i hans alder. 

Herefter tager vi nogle røntgenbilleder af Kalles ben, som ikke viser tegn på hverken knoglebrud eller kræft. Men vi kan se en afgrænset hævelse under huden, og ved en efterfølgende prøve fra benet, kan vi konstatere, at der sidder en masse betændelse. Kalle har fået en meget stor byld i benet, og den har samtidig skabt en voldsom væskeansamling rundt om bylden. Væskeansamlingen er det, vi kalder ødem, og det er ikke vand, som man bare kan suge ud. 

Det er en øget væskemængde i vævet, ligesom hvis man er gravid og får vand i kroppen, eller det man nogle gange mærker, dog i væsentlig mindre grad, hvis man har siddet stille igennem længere tid, f.eks. på en flyvetur, hvor ens fødder og ben kan hæve helt op.

​Følg os på facebook

​På vores facebookside kan du holde dig opdateret med åbningstider, tilbud, billeder, andre nyheder fra klinikken.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at sende os en mail​

post@nordredyrehospital.dk

Firma

Nordre Dyrehospital ApS

CVR: 33777167​

Adresse​

​Lægårdsvej 2P

8520 Lystrup

Kontakt

Telefon: 86 22 19 51 

E-mail: post@nordredyrehospital.dk